3. SUSRET ZBOROVA KUSTOŠIJANSKOG DEKANATA

30.5.2009 Koncert koji okuplja župne zborove sa zapada grada još je jedan događaj, koji Panis prati od početka. Ove godine je održan 30.5. na standardnoj lokaciji – u Stenjevečkoj crkvi župe Uznesenja BDM. Zbor je, kao i ostali sudionici samostalno izveo dvije skladbe, a zatim su svi zborovi zajedno izveli „Cum invocarem“ Vatroslava Lisinskog. Uslijedio je, naravno, domjenak za pjevače, koji se za neke produžio i do sitnih jutarnjih sati… 9.6.2009.

„STEPINČEVE NOTE“ U KOPRIVNICI

5.2.2009. zbor je nastupio na koncertu mješovitih zborova u pastoralnom centru župe A. Stepinca u Koprivnici, kojim je započeo festival „Stepinčeve note“. Festival svake godine privlači sve više zborova, zasad uglavnom sa sjevera zemlje, a Panis se može pohvaliti da na njemu sudjeluje od samih početaka. Iako zborovi inače izvode bogati program duhovnih skladbi, ove godine su se „Nebesa silna“ pokazala kao strašno popularna pjesma, čak tri zbora su je izvodila! (moglo je biti i četiri, ali se Panis odlučio improvizirati u zadnji čas). Koprivničani su tradicionalno pokazali svoje gostoprimstvo, a zauzvrat su im Panis i Maranatha iz Španskog pružili nezaboravnu zabavu uz svirku i pjesmu… detalji 9.6.2009.

NOVI NOSAČ ZVUKA „CANTATE DOMINO“

21.12.2008. u crkvi sv. Barbare u Vrapču održan je koncert povodom promocije novog nosača zvuka „Cantate Domino“. Panis je izveo odabrane snimljene skladbe te tako predstavio novi cd. Kao i uvijek na „domaćem terenu“, koncert je prošao ležerno, u opuštajućoj atmosferi, a prigodno su podijeljena počasna članstva. Nakon koncerta je naravno uslijedio tulum koji je trajao do sitnih jutarnjih sati… detalji 21.12.2008.

Božićni koncert u Europskom domu

15.12. 2008. godine PANIS je održao Božićni koncert u Europskom domu. U svojem nastupu zbor je pokušao isprićati priču o navještaju Isusova rođenaja te kako se ono dogodilo. 15.12.2008.

Koncert „CHORUS CAROLOSTADIEN“

21.11.2008. u gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu održan je koncert povodom 10-te godišnjice gradskog zbora „Chorus Carolostadien“ na kojem je gostovao i Panis Angelicus. Koncert je bio dinamičan i raznolik, sa efektnom završnicom u kojoj su svi gosti, zajedno sa zborom-domaćinom izveli super-brzu verziju popularnog Can can-a. No izvođači će vjerojatno cijeli događaj pamtiti po nezaboravnom tulumu koji je uslijedio nakon koncerta, a na kojem su, naravno, panisovci zapalili atmosferu… detalji 21.11.2008.

4. hodoćašće Panisa u Međugorje

Od 3. 10 - 5. 10. 2008. godine Panis je četvrti puta hodočastio u Međugorje. Pod duhovnim vodstvom don Mate Matića imali smo duhovnu obnovu kojom smo ponovo htjeli potvrditi i ojačati našu vjeru. Koliko nam je bilo lijepo možete vidjeti u GLEDAONICI. Na povratku u Zagreb pozdravili smo Majku Božju Sinjsku te posjetili gradilište buduće Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Tamo smo od o. Draženko Tomić dobili tumačenje cjelokupnog projekta i osvrt na povijest hrvatskog naroda s najvećim naglaskom na Udbinški kraj. Na kraju smo se pomolili za sve žrtve koje su pale braneći našu domovinu. 6.10.2008.

Susedgradske jeseni 2008

19.9.2009 godine održane su u Centru za kulturu Susedgradske jeseni 2008. Uz nazočnost visokih dužnosnika mjesnih i gradskih uprava nastupilo je deset zborova s područja Susedgrada. U veselom ozračju u kojem su se zborovi međusobno slušali i podupirali velikim pljeskom, završen je prvi dio manifestacije Susedradskih jeseni zajedničkim pjevanjem skladbe "Moja Diridika" Emila Cosetta. Završnu pjesmu je izvelo više od 150 pjevača. detalji 19.9.2008.

Zahvalni koncert

8.6.2008 godine u crkvi svete Barbare u Vrapču PANIS je održao završni Zahvalni koncert u sezoni 2007/2008. U prepunoj crkvi Panis je izveo skladbe koje su obilježile proteklu sezonu (Starc, Seletković, Kaplan, Grossi, Halmos, Matanovic...). Da bi koncert bio još zanjimljiviji pobrinuo se Gitaristički kvintet sastavljen od zboraša Margarete i Marije Delaš, Mislava Vudjana i učenika osnovne muzičke škole iz Novog Marofa - Tomislava Bobeka i Mateja Maltara, zatim Tea Malek na orguljama i klaviru, Mislav Vudjan na violini, Barbara Rubil klavir i Antonia Barišič mezzosopran. I nakon koncerta koji je trajao sat vremena dirnuta publika izvedenim programom nije se mogla oteti dojmu da je koncert mogao ipak još malo potrajati... 9.6.2008.

2. Susret zborova Kustošijanskog dekanata

24.5.2008. U prekrasnom ozračju Stenjevečke crkve održan je drugi susret zborova kustošijanskog dekanata. Nastupilo je desetak zborova izvodeći marijanske napjeve hrvatskih autora. Među ostalim zborovima nastupio je i PANIS izvodeći "Zdrava devica" Mate Lešćana i "Zdravo naša kraljice" Josipa Kaplana. Nakon koncerta druženje se nastavilo uz agape i pjesmu. 24.5.2008.

9. natjecanje pjevačkih zborova - Zagreb 2008

3.5.2008. Zbor je na natjecanju osvojio brončanu plaketu s 75,60 bodova i po ukupnom poredku u A kategoriji velikih mješovitih zborova osvojio drugo mjesto. 4.5.2008.

Humanitarni koncert u sv. Blažu

13.4.2008. Za potrebe djece i mlađih punoljetnih osoba iz Dječjeg doma u Nazorovoj u Zagrebu održan je humanitarni koncert u sv. Blažu u Zagrebu u organizaciji Glasa Koncila. Okupljenu publiku u punoj župnoj dvorani svojom pjesmom oduševili su zborovi mladih iz Zagreba: »Izvor« s Trešnjevke, »Capella miércoles« s Pantovčaka, »Maranatha« iz Španskog, gospel sastav »The Messengers« te šibenski VIS »Laudantes«, naravno i PANIS... Više na detalji 13.4.2008.

Panis na HRT-u

3.1.2008. godine zbor je gostovao u emisiji DOBRO JUTRO HRVATSKA na HRT-u. Otpjevajući dvije skladbe "Poslušajte svi sada" Rudolfa Matza i "Boži sin" Branka Starca najavili smo koncert "Božić u svijetu" kojeg ćemo imati u 6.1.2007 u 19 sati u crkvi svete Barbare, Vrapče Zagreb. detalji 3.1.2008.

Cro Patria 2007

18.11.2007. godine u Splitu održani su 12. Dani duhovne glazbe CRO PATRIA. Panis Angelicus je nastupio u konkurenciji 13 zborova iz Hrvatske i Slovenije te je izveo skladbu Branka Starca LAUDATE DOMINO. Nakon uspješne izvedbe splitska publika nam je i ove godine ukazala čast i podarila plaketu ZLATNA KATEDRALA PUBLIKE za najbolju izvedbu. Veselje je ove godine bilo i veće jer je zbor osvojio i nagradu ZLATNA KATEDRALA za najbolju izvedbu od strane stručnog žirija. Cro Patria je i ove godne bila bezprijekorno organizirana uz veliki napor organizatora HRVATSKE GLAZBENE MLADEŽI SPLIT te im se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i pozivu na sudjelovanje. detalji 19.11.2007.

Panis u Rimu

Pozdravljajući hrvatske hodočasnike, Papa se posebno obratio mješovitom zboru mladih zagrebačke župe svete Barbare "Panis Angelicus", koji su proteklih dana u Rimu održali niz koncerata i nastupa te uzveličali proslavu svetkovine sv. Jeronima u hrvatskoj nacionalnoj crkvi. Papa ih je pozvao, da gledajući uvijek u Krista koji ih beskrajno ljubi, svojim glasom i svojim životom daju hvalu Bogu. "Od srca pozdravljam sve hrvatske hodočasnike, a na poseban način mješoviti zbor mladih “Panis Angelicus“ iz Zagreba. Gledajući uvijek u Krista koji vas beskrajno ljubi, svojim glasom i svojim životom dajte hvalu Bogu. Hvaljen Isus i Marija!" detalji 3.10.2007.

Baby boom!

Prošle godine smo navodili tko se s kime vjenčao, ove godine ćemo izgleda početi pisati o plodovima brakova koji su sklopljeni i prijašnjih (i ovih) godina. Povod ovome je jedna mala cura koja je jučer prvi puta pustila svoj glas da se daleko čuje, na radost mame Selme i našeg dugogodišnjeg orguljaša Vjekoslava. Čestitamo! No ne bi bilo fer ne spomenuti i ponos svojih roditelja Jakova i još jednog malog frajera Ivana koji svojim roditeljima već mjesecima ne dozvoljavaju spavati! A gdje su još oni klinci koji se motaju oko nogu oko svih naših veselih okupljanja. Živio pozitivan natalitet! 1.3.2007.

Otvorena sezona vjenčanja za 2007...

Zlatni niz se nastavlja uz malu pauzu oko Nove godine. U subotu 10.2. u našoj župnoj crkvi, brak je sklopilo još dvoje naših članova. Morana i Zlatko izrekli su svoje sudbonosno da na svoju radost i radost svih prijatelja i rodbine koja je posvjedočila ovome činu. Već prema staroj praksi, slavlje se nastavilo do ranojutarnjih sati uz finu klopu, dobru glazbu i puno, puno veselja i zabave. Živjeli mladenci! 15.2.2007.

Lepe ti je Zagorje zelene...

Iako trenutno nema puno zelenila, nama je ipak bilo lijepo u tom krasnom gornjostubičkom kraju. 22 prosinca održali smo koncert "Županijski božićni koncert"u crkvi sv. Juraja u Gornjoj Stubici, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Koncert su organizirali Društvo sv. Juraja, župni centar sv. Juraja Gornja Stubica, Kajkaviana i Radio Stubica. Još jednom se zahvaljujemo na srdačnom gostoprimstvu koje su nam pružili domaćini. 30.12.2006.

Dobrodošle Samoborke...

U nedjelju, 17.11. u župnoj crkvi Sv. Barbare u Vrapču u goste nam dolaze naš drage Samoborke s dirigentom Bojanom Pogrmilovićem. Nakon mise u 18 sati, dakle oko 19, održati ćemo zajednički koncert, u kojemu će naše gošće ipaki imati glavnu riječ. Teško da imate nešto pametnije za raditi u nedjelju popodne, pa se pojavite u crkvi Sv. Barbare, da čujemo kako cure lijepo pjevaju. A možda pritom i ispraznimo koju demižonku, jer kako znate "Samoborke piju z demižonke, lajlaj laj...." 2.12.2006.

Hvala Splitu...

U nedjelju, 26.11. u Splitu su održani 11. Dani duhovne glazbe, Cro patria u Splitu. Našu izvedbu skladbe Plaudite manibus skladatelja i dirigenta Branka Starca, publika je ocjenila kao najboljom te naš zbor nagradila sa Zlatnom katedralom za najbolju izvedbu skladbe. Od srca zahvaljujemo splitskoj publici, pred kojom s veseljem nastupamo već godinama, na ovom poticaju i potvrdi da nam rad i trud nisu uzaludni. Hvala Splite... Naravno, fešta s roštiljem i svime što uz to ide je sljedeći tjedan... detalji 1.12.2006.

Još jedan vikend za veselje…

Ovaj vikend je još jedan brod uplovio u bračne vode! Naša Ana i (od jučer službeno :) ) naš Mihael zavjetovali su se ostatak života provesti zajedno. Zbor ih je popratio s pjesmom na misi, a veselje se nastavilo do ranojutarnih sati. Uz jednostavnu misao koju je sinoć netko izrekao "Baš je lijepo kada se dvoje mladih voli i vjenča", ne preostaje nam ništa drugo nego još jednom poželjeti mladencima svako dobro i Božji blagoslov. Živjeli mladenci! 24.9.2006.

Veseli vikend - živjeli mladenci…

Ovaj vikend se dogodila još jedna potvrda da je Zbor, osim za pjevanje, odlično mjesto za druženje. Naravno, kako to već biva među hrpom mladeži uvijek tu i tamo sjevne koja ljubavna iskrica. E, pa ova iskrica se pretvorila u pravu munju. Naši Marina i Vinko su jedno drugome izrekli sudbonosno "DA". Što reći osim da im želimo svu sreću i Božji blagoslov. Živjeli mladenci! 18.9.2006.

Nema više odmora…

Ljeto je na kraju, a tako i naša "sezonska pauza". Počele su probe, a s njima i ponovno uštimavanje glasova koji su preko ljeta korišteni za sve osim za zborsko pjevanje... Na rasporedu su nove stvari, zanimljive pjesme, nekoliko predviđenih nastupa, možda nam se i zadesi kakvo dobro putovanje. No, sve u svoje vrijeme… 5.9.2006.

Koncert povodom 10. obljetnice djelovanja zbora…

Dana 3. lipnja 2006. godine u 20 sati će Mješoviti zbor Sv. Barbare PANIS ANGELICUS u Hrvatskom glazbenom zavodu održati svečani koncert povodom 10. godišnjice djelovanja inog zbora. Na koncertu će biti izvedena dijela stranih i domaćih autora: Lisinski, Odak, Matetić-Ronjgov, Starc, Orff, Bardosh, Matz... Gosti koncerta: Vokalni Ansambl SAMOBORKE dirigent: Bojan Pogrmilović. Pozivamo sve koji su nas slušali tjekom ovih godina da s nama, uz pjesmu, proslave ovaj veliki događaj. Pozivamo i sve one koji nisu niti čuli za nas. Nadamo se da ćemo i ovaj puta uspijeti dio naše ljubavi prema glazbi prenjeti i na Vas, te Vam na taj način uljepšati, ako već ne ostatak života, onda barem jedno subotnje veče. S veseljem Vas očekujemo… detalji 25.5.2006.

Isplatilo se …

Bez muke nema nauke! Ne prepričavaju se stare poslovice bez razloga. Ova se potvrdila po tko zna koji puta ovog vikenda. Tjedni priprema, ne baš laganih proba, ali prije svega želje za što boljom izvedbom i ljepšim pjevanjem urodilo je plodom! Zlatna plaketa na 8. natjecanju pjevačkih zborova – Zagreb 2006, u konkurenciji 14 poznatih zborova grada Zagreba i šire. Nastup je održan 24.03. u Hrvatskom glazbenom zavodu u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu "Trešnjevka". Ocjenjivački sud su činili ugledni stručnjaci iz područja zborske glazbe: Željko Brkanović, Josip Jerković, Bojan Pogrmilović, Jasenka Ostojić Radiković i Vlado Sunko. I što na kraju reći? Oduševljenje je ogromno, sreća zbog dobro obavljeno posla također. Definitivno stimulans za daljnji, nadamo se, uspješni rad! Jedino nam preostaje da pošteno proslavimo uspjeh. Ipak, ovo je i prva novčana zarada, a već se zna kako će se "kvalitetno" uložiti. 26.3.2006.

Radni/neradni vikend…

Kako spojiti ugodno i korisno? Formula je jednostavna. Uzmi nekoliko dobrih prijatelja, potrpaj ih u aute i reci im otprilike smjer u kojemu se trebaju kretati. Nakon kojih sat vremena, malo traženja po zaobilaznicama i konačnog formiranja kolone odredište se jednostavno pojavljuje pred tobom. Sve što trebaš sada učiniti je prepustiti se ugodnom vikendu punome dobre pjesme, dobre klope, dobroga društva i zezancije... Probali smo i formula funkcionira! Iza nas je jedan ugodan vikend pun druženja i dobre glazbe u pastoralnom centru u Novigradu na Dobri. Utisci su još uvijek svježi, a ako ulovim vremena mogli bi i koju sliku pogledati... Čisto da vidite što propuštate :) Pozdrav p. Filipu! detalji 13.3.2006.

Počelo je…

U sklopu priprema proslave 10 godina djelovanja zbora, upustili smo se u jače "marketinško" djelovanje. Dio tih napora je i samostalna izrada ovih web stranica. Nadamo se da će se ovdje uskoro moći naći i kakva korisna informacija. Za sada, zavirite malo u gledaonicu i slušaonicu... Navratite ponovo… 1.3.2006.


prika೶a ൴anja...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
       
C4040-252 MB5-705 70-410 C4040-250 70-461 200-120 70-486 810-401 70-483 70-417 640-554 70-488 MB2-704 70-480 70-346 1Z0-061 AWS-SysOps C4040-251 HP0-S41 70-412 070-410 300-101 9L0-422 1Z0-060 70-411 CISSP 300-115 70-347 070-486 70-462 CCD-410 70-532 400-101 EX200 HP2-B115 70-467 70-534 070-461 220-802 SY0-401 220-801 MB2-708 070-488 C4040-252 70-410 200-120 C4040-250 70-486 70-461 MB5-705 c_tplm22_64 70-462 CCD-410 70-532 400-101 EX200 HP2-B115 70-467 70-534 070-461 220-802 SY0-401 220-801 MB2-708 070-488 C4040-252 70-410 200-120 C4040-250 70-486 70-461 MB5-705 70-488 AWS-SysOps 640-554 810-401 70-346 HP0-S41 70-412 MB2-704 70-483 70-412 070-410 300-101 9L0-422 1Z0-060 70-411 CISSP 300-115 70-347 070-486 70-462 CCD-410 70-532 400-101 EX200 HP2-B115 70-467 70-534 070-461 220-802 SY0-401 70-448 70-450 70-451 70-452 70-453 70-454 70-455 70-457 70-458 70-459 70-460 70-461 70-462 70-463 70-464 70-465 70-466 70-467 70-467J 70-480 70-481 70-482 70-483 70-484 70-485 70-486 70-487 70-488 70-489 70-492 70-496 C4040-252 MB5-705 70-410 C4040-250 70-461 200-120 70-486 810-401 70-483 70-417 640-554 70-488 MB2-704 70-480 70-346 1Z0-061 AWS-SysOps C4040-251 HP0-S41 70-412 70-411 070-486 70-410 200-120 70-486 70-461 70-412 EX200 1Z0-803 MB2-704 70-483 AWS-SysOps PMP HP0-S41 C4040-252 640-554 70-413 CISSP 1Z0-060 70-346 CCD-410 9L0-422 070-486 810-401 HP2-B115 070-461 70-480 HP2-H35 MB5-705 CCA-500 650-256 650-261 650-281 650-286 650-292 650-293 650-294 650-295 650-296 650-297 650-298 650-299 650-302 650-303 650-304 650-312 650-316 650-322 650-325 650-328 650-331